INFORMATIE OVER DE KINDERVRIJMARKT

Via onze website ontvangen wij diverse mailtjes met vragen over de kindervrijmarkt. Om iedereen direct te informeren, geven wij hieronder informatie over

• waar de vrijmarkt dit jaar wordt gehouden
  • hoe kom ik aan mijn meest favoriete verkoopplek
  • hoe laat begint de vrijmarkt
  • kan ik mijn spullen met de auto (met aanhanger) brengen
  • hoe laat sluit de vrijmarkt
  • wat is wel en niet toegestaan op de vrijmarkt

Waar.
Dit jaar is de vrijmarkt in de volgende straten:

1. Aan beide kanten van de Heerestraat; vanaf bakkerij De Korenaar tot en met de Mitra.
  2. In de Wilhelminastraat aan de kant van de Blokker en voor de Rabobank. Het gedeelte tussen Rabobank en brillenwinkel EyeWish is gereserveerd voor de multiculturele markt.
  3. Op de Albertsbaan tot aan het pleingedeelte aan beide kanten van de straat. Op het pleingedeelte alleen aan de oostzijde (de kant van Cafetaria De Berk).

Mijn favoriete verkoopplek.
Het is een vrijmarkt dus iedereen kan een open plek innemen. Er zijn mensen, die de avond ervoor met krijt plaatsen “reserveren”. Dat is niet verboden maar je kunt er geen rechten aan ontlenen. Het is een vrijmarkt.
Door de Oranje Stichting Roden worden die avond ook een aantal plaatsen met krijt gereserveerd. Deze plaatsen worden gemarkeerd met “OSR” en zijn bestemd voor o.a. de suikerspin, de patatkraam, de viskraam en zo. Het spreekt vanzelf dat deze plaatsen niet door de kinderen mogen worden bezet.

Hoe laat begint de kindervrijmarkt?
Vanaf de vroege ochtend mag men al een plek innemen. Er is geen beperking in het tijdstip. Sommigen zitten er al rond 06:00 uur en dat mag.

Spullen met de auto brengen.
Tot 09:00 uur mag iedereen met de auto (en aanhanger) het centrum in om de spullen op hun plek te brengen. Daarna gaat het centrum op slot en is verder (auto)verkeer niet meer toegestaan.
Het kan zijn dat dat tijdstip wordt vervroegd omdat de toeloop te groot wordt en de veiligheid van de enthousiast rondlopende kinderen in gevaar kan komen.
Als het centrum gesloten is, moeten de spullen helaas naar de plek worden gedragen.
Toegelaten auto’s en aanhangers moeten vóór 10:00 uur buiten het centrum worden geparkeerd.

Sluiting kindervrijmarkt.
Normaal gesproken duurt de vrijmarkt tot 17:00 uur. Pas dan wordt ook het centrum weer opengesteld voor (auto)verkeer. Dit tijdstip kan eventueel worden vervroegd als de belangstelling voor de vrijmarkt eerder begint terug te lopen.
Iedereen wordt verplicht om niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen. Deze mogen niet worden achtergelaten. De Oranje Stichting Roden is verantwoordelijk dat het centrum na de vrijmarkt schoongemaakt wordt achtergelaten.
Wilt u eerder dan 17:00 uur weer vertrekken, dan zit er niets anders op dan de spullen naar de auto te dragen.

Wat mag wel en niet op de vrijmarkt.

• Frituren is in verband met de veiligheid niet toegestaan.
  • Commerciële verkopen zijn niet toegestaan. Hiervoor dient men vooraf bij de Oranje Stichting Roden een standplaats aan te vragen.
  • De rijbaan in de vermelde straten moet open blijven voor vrije toegang van brandweer, ambulance en politie./li>
  • Volg in alle gevallen de instructies van de verkeersregelaars op.
  • Dat bent u wettelijk verplicht.

Dit zijn in grote lijnen de afspraken over de kindervrijmarkt.
    Er kunnen in bepaalde omstandigheden tussentijdse maatregelen nodig zijn.
    Volg in die gevallen ook de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Zijn er nog specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website of via info@oranjestichtingroden.nl